Esittely/Introduction

Olen Riitta Nikko, nelikymppinen flattiharrastaja. Mieheni Lauri Illukka ja minä muutimme laumamme Espoosta Vihdin maaseudulle vuonna 2011. Ensimmäisen sileäkarvaisen noutajani hankin vuonna 2000 ja sillä tiellä ollaan edelleen. Kasvattajan peruskurssin olen käynyt vuonna 2009 ja kasvattajanimi Oak Barrel's myönnettiin minulle kesällä 2012. Ensimmäinen pentue syntyi v. 2013. Ammatiltani olen eläinlääkäri ja työkseni hoidan pieneläimiä yksityisellä eläinlääkäriasemalla. Koiramaisten harrastusten lisäksi käyn ratsastamassa ja metsästämässä sekä talvisin hiihtämässä ja laskettelemassa. Perheeseemme kuuluvat myös 2013 ja 2017 syntyneet poikamme.

Jo pienestä tytöstä olen toivonut itselleni koiraa ja koiranhankinnan tullessa ajankohtaiseksi päädyin monia vaihtoehtoja harkittuani sileäkarvaiseen noutajaan. Rodussa minua ihastutti sen ulkonäkö, suhteellisen hyvä terveys, sosiaalinen ja iloinen luonne sekä ennen kaikkea sen monikäyttöisyys.

Photo Tiina Koskinen

Mielestäni sileäkarvaisen noutajan jalostuksessa on tärkeää käyttöä kestävä liioittelematon rakenne ja turkki, luontainen noutohalu, riistaviettisyys ja sosiaalisuus. Hyvillä metsästysominaisuuksilla varustettu koira soveltuu yleensä mainiosti myös muihin harrastuksiin sekä tekee niistä helppoja koti- ja perhekoiria. Pyrin myös ylläpitämään flatille tyypillistä ulkomuotoa, johon aikanaan ihastuin. Jalostusvalinnoissani kuitenkin kaiken edelle menee jo ammattinikin puolesta jalostukseen käyttämieni koirien ja niiden lähisukulaisten terveys. Terveydellä tarkoitan myös sitä kaikkea muuta, mitä viralliset terveystarkastustulokset eivät kerro.

Tervetuloa tutustumaan sivuihimme!


Charme pentuna

Kaapeli ja päivän saalis

Lauri ja Pirre